fbpx
201812 Blijf in contact

Zo blijf jij in contact met je netwerk (en niet alleen met Kerst ;-)

0
Het einde van het jaar komt er weer aan en misschien ben je wel bezig om adressen van je netwerk te verzamelen voor de jaarlijkse kerst- en nieuwjaarskaarten. 
Weer even laten weten dat je aan ze denkt en dat je ze het beste wenst voor 2019. Superleuk om te doen en heel belangrijk. 
 
Maar waarom doe je dit alleen op het einde van het jaar. 
Het is juist belangrijk om tussendoor van je te laten horen, om tussendoor je netwerk op de hoogte te houden en ze ook dan het beste te wensen. 
 
Hoe doe je dat als je 750 fans hebt op je Facebook pagina, 500 volgers op Instagram en 1.000 connecties hebt op je LinkedIn? En ook als je meer of minder volgers hebt. Hoe ga je te werk? 
 
Ik geef je 5 tips om meer met je connecties te doen dan dat je nu doet.

 

Tip 1: Focus elke maand op een aantal mensen waar je iets extra’s voor wil doen.
Dat kunnen klanten zijn, of mensen waarvan je wilt dat ze je klant worden. 
Kom erachter wat ze willen of waar ze naar op zoek zijn. Je kunt hun dan artikelen sturen waarvan jij denkt dat ze er iets aan hebben. Of als je een boek ziet, kun je hun daarop attenderen of sterker nog, je kunt het ze cadeau doen. 
Of misschien zijn het mensen die je extra business gunt en kun je ze in contact brengen met potentiële klanten uit jouw eigen netwerk. 
 
Tip 2: Laat zien wat je doet met een bericht op je tijdlijn. 
Soms denk je dat iedereen wel weet wat je doet, of dat jouw beroep zo duidelijk is dat je geen voorbeelden hoeft te laten zien.
Niks is minder waar. 
Laat eens een foto zien met de situatie zoals jij deze vond en een foto met daarop zoals het eruit ziet als jij aan de slag bent geweest. Het is dan meteen duidelijk waar jouw kwaliteiten zitten. 
Je kunt ook een bericht delen met je doelen voor 2019 en daarmee je volgers duidelijk maken waar je heen wil met je bedrijf. 
 
Tip 3: Stuur een bepaalde selectie van je volgers een e-mail met extra tips of informatie.
Heb je geen nieuwsbrief of stuur je deze niet regelmatig. En natuurlijk kun je dit ook doen als je wel regelmatig een nieuwsbrief uitstuurt. 
Selecteer een aantal mensen uit je netwerk die je een aparte e-mail stuurt met een inhoud waarvan jij weet dat ze dat kunnen waarderen of waarvan je weet dat ze daarmee verder kunnen. 
Je kunt dit naar mensen sturen die hetzelfde product bij je hebben afgenomen, of die eenzelfde training of workshop bij je gevolgd hebben. 
Als je weet wat je wil sturen, kun je er vaak de mensen die hier interesse voor hebben wel vinden. 
 
Tip 4: Geef online complimenten.
Ben je tevreden over een product of een dienst van iemand? Laat dat dan weten door dit online kenbaar te maken. Bij Facebook doe je dat op de Facebookpagina en bij LinkedIn geeft je complimenten via het persoonlijke profiel. 
Online complimenten zijn heel waardevol voor mensen, je vertelt namelijk online, daar waar iedereen het kan zien, dat je tevreden bent over iemand of over het product/dienst. Hele mooie manier van in contact blijven. 
 
Tip 5: Bedank mensen schriftelijk.
Zo door het jaar zijn er vast veel mensen die jou helpen met iets. Het kan zijn dat het met iets is wat je echt nodig had; een tip of advies over iets wat je vroeg of een product wat je bij iemand kocht, of andersom dat iemand iets bij jou aanschaft. 
En het kan ook zijn dat iemand iets anders voor je doet. Zoals extra aandacht aan je geven, of dat die persoon altijd blij en enthousiast is bij een ontmoeting, of dat iemand altijd heel positief is tegen je.
Wanneer dat gebeurt is dat een mooi moment om iemand schriftelijk te bedanken, via een kaartje of online via Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp of natuurlijk een bericht via LinkedIn.  
 
En als je moeite hebt om deze acties spontaan te doen, plan het dan gewoon in. Zet maandelijks in je kalender wat je wil doen en doe het vervolgens. Je netwerk zal steeds hechter worden en echt nog meer betekenis voor jou en voor die ander zijn. 
 
 
 
Mocht je willen weten hoe je op LinkedIn een steeds hechter en duurzamer netwerk bouwt? Zo‘n netwerk waar je hulpvragen aan kunt stellen die ook beantwoord worden, en waar je zonder elkaar live te hoeven ontmoeten toch kunt helpen?
 
 
Kom dan naar een van de live Hands-on LinkedIn trainingen in het Novotel te Maastricht. Voor 25 januari is nog 1 plaats vrij. 
Gelukkig staat 15 maart ook al op de kalender, dus daar kun je ook voor kiezen. 
 
LinkedIn onder de Kerstboom
In november heb ik live een ONLINE Linkedin training opgenomen. 
6 uur waardevolle content over hoe jij LinkedIn voor jou en jouw bedrijf kunt inzetten met werkboeken en extra bonusvideo‘s. 
Je leert om je headline en je summary te schrijven en wat er nu echt belangrijk is voor op je werkervaring. Ik vertel je hoe het algoritme van LinkedIn werkt en ik leer je een aantal groeistrategieën voor dit platform.
Alles om jouw zichtbaarheid te vergroten en je bedrijf beter online neer te zetten zodat ook jij klanten gaat genereren via LinkedIn.
 
En dat doe je… tijdens je Kerstvakantie! Lekker op je gemak, tussen alle kerstdrukte nog even aan je bedrijf werken. 
 
Klik hier voor de Online Training: Haal meer uit je LinkedIn
 
Rest mij nog om je Fijne Feestdagen te wensen! 
En sta af en toe eens stil om te genieten.
 
Op Jouw Online Kracht! 
Josine 

Leave a Comment

  • Kitty
  • 18 december, 2018
  Beantwoorden

  Leuke tips Josine, zoals altijd ben jij heel betrokken!
  Daarom ben ik ook fan ;-).

  De tip om een deel van je klanten een kerstwens of wat extra’s te sturen/geven is dit jaar ook mijn keuze. Grappig dat ik dit nu bij jou ook tegenkom.

  Heel fijne feestdagen en een succesvol 2019!

  Kitty Dijcks

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel