fbpx
202012 - Greenlights (1)

Wat ik leerde van Matthew 🚦

15 december, 2020 , In: Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
0

Jazeker bedoel ik Matthew McConaughey

die razend S.E.X.Y.* acteur van de film Magic Mike… en ook auteur van het heerlijke boek Greenlights.

Het 👂LUISTERboek, wat vanaf de eerste seconde verrast vanwege zijn waanzinnige manier van voorlezen… nou ja, het is een perfomance van precies 6 uur, 6 minuten en 3 seconden die z’n weergave niet kent. Nog nooit met zoveel plezier geluisterd naar een acteer/ verteltalent! 

Het luisterboek dus is het verhaal van zijn ouders die 3 keer met elkaar getrouwd zijn, van zijn moeder die alles wat hij haar verteld (vertrouwelijk of niet) per direct doorkletst aan de pers voor haar portie aandacht en van zijn beslissing om te kiezen voor een gesetteld leven met een geweldige vrouw. Allemaal verhalen die goed beginnen, een ietwat rottig midden hebben en uiteindelijk toch eindigen met… Greenlight 🚦🟢.

En natuurlijk gaat het over zijn (film)carrière.
Een carrière die eerst bestond uit een serie van romantische meidenfilms, waarbij hij vooral lol had en weinig diepgang.

Een carrière die hij wilde omgooiden naar diepgang, karaktervolle rollen, zolang het maar niet oppervlakkig was. Hij wilde rollen spelen waar hij hard voor moest werken, waar hij een stuk van zichzelf in kwijt kon,  waarmee hij kon inspireren.

Dat omgooien van zijn carrière ging niet makkelijk.
Daar moest hij echt werk van maken.

Dat betekende niet dat hij kon leuren langs de agencies en productiemaatschappijen. Hollywood heeft namelijk een ongesproken regel die is dat je never nooit nieh aan ‘Hollywood’  moet laten merken dat je haar nodig hebt. Zo gauw ‘Hollywood’ doorheeft dat je haar nodig hebt, stoot ze je af.

Dat is zoiets als in de ondernemerswereld: zo gauw mensen doorhebben dat je iets aan ze wil verkopen, haken ze af…

Dus Matthew heeft gewacht.
En gewacht.
Ondertussen hele andere dingen gedaan.
En gewacht.
Ondertussen alle aangeboden rollen voor romantisch chicklit movies afgewezen.
En gewacht.

Dat heeft 2 jaar geduurd.
TWEE JAAR.

Een man van zijn caliber heeft 2 jaar gewacht totdat ze hem de rol aanboden die hij wilde hebben. Een rol die dat representeerde wat hij wilde. De groei die hij wilde.

Wat wil dat zeggen, voor mij dan. 
Wat haal ik hier uit?

Haha, voor mij betekent dit, dat als ik maar door blijf gaan met het najagen van mijn dromen, het blijven trekken (en duwen) aan mijn doelen, elke dag weer aan de bak ga, elke kans die voorbij komt bekijk, wakker ben en er alles aan blijf doen om in mezelf te geloven, ik daar kom waar ik wil zijn, ik die persoon wordt die ik wil worden en ik het leven leef, zoals ik dat wil leven.
Met onderweg een heleboel greenlights, die aangeven – jij bent op de juiste weg.
Dit is jouw pad.

Lieve schat, dat geldt voor jou dus ook!
Hang in there and do the work.💃

Josine 

PS. Vanaf maandag 21 december kun je meedoen met de training Doelen Stellen 2021. Het is een training die wordt gegeven via Instagram. Ik deel de 12 stappen met je om tot een waanzinnig doel te komen voor 2021. Je kunt er iets heel moois van maken, IT’s Up Too You! > Doelen Stellen 2021 via Instagram ❤️🙏

 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel