fbpx
201903 - hoe hou jij het online schoon_

Voorjaarsschoonmaak op je social media!

26 maart, 2019 , In: LinkedIn, Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
0
Ooooh, ik heb een hele grote hekel aan schoonmaken en alles wat erbij komt. Ik hou er niet van en ik ben er ook heel erg slecht in… en dat wil ik graag zo houden, haha!  Als iemand het dan heeft over de voorjaarsschoonmaak dan is dat voor mij reden tot het verzinnen van allerlei andere werkzaamheden… ver weg van de schoonmaak ;-). 
 
Totdat één van mijn redenen werd: het opschonen van mijn social media en websites. 
Want daar kan ik er wel iets mee. 
Dan zie ik er wel het nut van in! 
Dan krijg ik pas echt zin in het voorjaar!
Ook omdat je online steeds een nieuw voorjaar hebt, waarin je nieuwe dingen kunt doen, die er vorig jaar nog niet waren. 
Let’s do this! 
 
 
Voorjaarsschoonmaak voor je website:
 • Kijk eens goed naar de foto‘s die je nu gebruikt. Te winters, te donker? Kies nieuwe foto‘s via Pixabay.com of Unsplash.com of sterker nog, maak je eigen foto’s. 

  Om te leren hoe je dat doet, hou dan de Snapped Fotografie Facebook pagina bij, Eline geeft regelmatig workshops waarin je leert fotograferen met je smartphone. 

 • Lees je teksten nog eens goed door. Soms ben je genegen om in het seizoen te schrijven waar je op dat moment in zit. Voor blogs is dat niet erg, voor gewone tekst pagina’s is het toch handiger als je niet-seizoensgebonden tekst hebt. 

 • Bedenk met welke zoekwoorden je gevonden wil worden. Kies er maximaal 5 uit en verwerk deze in je teksten. Ze noemen dit ook wel SEO schrijven; je schrijft je teksten aan de hand van zoekwoorden waar je op gevonden wil worden. 
  Je kunt altijd meer zoekwoorden bedenken hoor, maar bij vijf stuks weet je ook dat je deze wel ‘weggeschreven’ krijgt.
   
Voorjaarsschoonmaak voor je LinkedIn: 
 • Bekijk je ‘Netwerk’. Met wie ben je verbonden, wie zie je vaak en wie irriteert je? Wanneer je berichten krijgt van mensen of bedrijven die jou niet meer interesseren, kun je dit uitzetten. 

  Dat doe je door in het bericht naar de 3 … puntjes in de rechterbovenhoek van het bericht gaan – helemaal rechts naast de naam. Deze dus:

  Je kunt kiezen uit… 

  Je ziet hier ook staan: Mijn Feed verbeteren. Hele leuke manier om nieuwe content op je tijdlijn te laten verschijnen, content waar je zelf voor kiest. Daarover een andere keer meer. 

 • De 5 zoekwoorden die je gekozen hebt om te verwerken in je webteksten, kun je ook gebruiken op LinkedIn. Als #hashtag onder je bericht, als zoekwoord in je teksten op je profiel; bij je summary of je werkervaring.

 • En als je daar toch mee bezig bent, LEES je profiel dan nog eens goed door! Tijdens al mijn trainingen zijn er mensen die al in geen jaren meer op hun LinkedIn profiel gekeken hebben. Terwijl je met een half uur al meerdere dingen aangepast, verwijderd of toegevoegd kunt hebben. Elke dag 30 minuten, dat moet toch kunnen. 

   
  ?? Op 31 mei geef ik een live hands-on training over het schrijven van je Summary. Heb je hier interesse in? SAVE THIS DATE oftewel, zet deze datum in je agenda en let op de komende berichten.
 
Voorjaarsschoonmaak op je andere social media:
 • Wie ben je allemaal aan het volgen? En van wie wil je echt steeds weer zien wat ze hebben. Van deze laatste groep kun je op Facebook beslissen dat je deze als eerste ziet, door als eerste naar de pagina toe te gaan waarvan je de berichten als eerste wil zien… en dan de volgende stappen doorlopen (op je iPhone).

      
   

  En wees ook niet bang om dit uit te zetten als je dat niet meer als eerste wil zien. Dat doe je of op bovenstaande plek. OF je klikt bij een bericht rechtsboven op de 3 … puntjes en kiest hier voor het 4e item: STOP met het als eerste weergeven van de berichten van …. 

   

 • Voor Instagram geldt uiteraard hetzelfde, demp berichten of ontvolg een account totaal. 
  Dempen: 
   
     

  Het mooie is dat niemand merkt door wie ze ontvolgd worden. (Tenzij je eerst heel fanatiek ‘likete’ en nu niet meer, dat zou kunnen opvallen 😉 

 
Kijk dit vind ik dus wel leuke schoonmaak… terwijl ik op de bank zit ?.
 
Hoe ga jij om met je online voorjaarsschoonmaak? 
Laat het me weten in je reactie hieronder! 
 
Josine 
 
 
 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Schrijf je in voor de PEPtalk en ontvang het eBook: Met deze 7 fouten word je zeker niet online zichtbaar

* indicates required