fbpx
202011 LinkedIn Levens Lessen

Mijn LinkedIn Levenslessen

10 november, 2020 , In: Doelgroep, LinkedIn, Online Groei , With: No Comments
0
 
LinkedIn is zakelijk – halleluja
 
Let op: ik zie zakelijk ook als inhoudelijk. En ik hou van inhoud. Op LinkedIn vind ik artikelen met inhoud, boodschappen van anderen met inhoud, gesprekken in de chat met inhoud. Ik vind dat super!
👉Er zijn mensen die zeggen dat LinkedIn meer en meer op Facebook gaat lijken. Mijn antwoorden: 
  • Check je netwerk. Het zijn de mensen in jouw netwerk die dat doen, dus misschien ben je niet het juiste netwerk aan het bouwen. 
  • Neem actie: Je kunt je tijdlijn zelf bepalen. Bij elk bericht staan rechtsboven … 3 puntjes. Klik erop en kijk naar de mogelijkheden om berichten van bepaalde mensen uit te zetten. This is your life, this is your LinkedIn tijdlijn.
  • Als je niets wil veranderen, dan niet meer zeuren (bij mij). 

LinkedIn vernieuwt constant mijn netwerk

Dat betekent dat ik dagelijks constant nieuwe kansen heb! 
Ik heb inmiddels meer dan 3.000 connecties, waarvan 749 het afgelopen jaar. Het merendeel van deze mensen zou ik nooit ontmoet hebben zonder LinkedIn! Niet in deze tijd, niet vorig jaar, gewoon nooit. Ik zou dus nooit mijn boodschappen, mijn vak zo hebben kunnen delen zoals ik dat nu doe. Tenminste… ik heb niet wekelijks de gelegenheid om voor 3.000 mensen te spreken, ook niet voor 300 en er gaan soms tijden voorbij dat ik ook niet voor 30 mensen spreek… dus ja. 

👉Er zijn mensen die niet willen linken met vreemden omdat ze hun netwerk ‘puur’ willen houden en weten wie er inzit. Ze willen mensen nog kunnen aanspreken en aanbevelen. Mijn antwoorden: 
  • Puur houden? Ik weet zeker dat je er ook mensen tussen hebt die niet puur zijn, die je nooit zou aanbevelen en waar je nooit mee zou werken. Hoe puur is dat? 
  • Dus je geeft ook geen hand (boks of elleboog) aan mensen die je nog niet kent op een live netwerkevent? Zeg nou zelf.
  • Wees eerlijk, eigenlijk snap je niet echt wat een online netwerk inhoudt en hoe je daarmee omgaat. Je hebt er gewoon niets mee. Zeg dat dan. 
 
Door LinkedIn word je gezien. 
 
LinkedIn is een podium, een platform waarop je je ideeën kunt delen en jezelf kunt neerzetten als ondernemer, mens, artiest, vakidioot, professional, directeur – wat maar bij je past. Dat waarmee je andere mensen wil inspireren kan hier. 

 
👉 Er zijn mensen die tegen mij zeggen: Ik ga echt niet steeds iets op LinkedIn zetten, het voelt zo showerig en steeds over mij gaan. Ik hoef niet zo nodig in de spotlight te staan. Mijn antwoorden: 
  • Ik kan me goed voorstellen dat je er nog niet klaar voor bent om dat spotlicht op je te krijgen. Vind je verhaal en begin dan. 
  • Je hebt zoveel te vertellen als ik met je spreek, zoveel goede en fijne raad. Vertaal dat naar berichten voor op LinkedIn en begin dan. 
  • Het is wel nodig om in de spotlight te staan. Je doet jezelf en de wereld te kort door niet je plaats in te nemen. Dit is grootser en groter dan LinkedIn. LinkedIn is nog maar het begin. 

Ik ben nieuwsgierig. 

Heb jij LinkedIn LevensLessen? Welke? Mail me! josine@nobelanalytics.nl

Josine 

 

PS. Vandaag 10 november start De Grote LinkedIn Training waarbij je in 3 sessies (en 2 Q&A sessies) alle ins en outs van LinkedIn uitgelegd krijgt. Je kunt nog meedoen voor € 79,-. Mail JA, IK DOE MEE! naar josine@nobelanalytics.nl. Je krijgt een link naar de opnamen die je gemist hebt en kunt live deelnemen aan de sessies die nog komen. Hier staat het hele programma: LinkedIn voor Introverte Ondernemers.

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel