fbpx
manage-je-social-media

Zo manage je je Social Media!

1

En… heb je de beslissing genomen?
Heb je je voorgenomen om in 2017 bedrijfsmatig te starten met social media?

Van harte gefeliciteerd! Want door te starten met het delen van berichten over jouw vak, met tips & tricks die jij normaal mondeling aan jouw klanten geeft, bereik je die klanten die jij ook als klant wil hebben. En dat is toch wat je wil!

Nu je weet dat je met social media start, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je dit ook volhoudt. En dan, ja – is het wel een ‘must’ om daarvoor een strategie te hebben.

Want hoe ga jij het volhouden om elke keer die blog te schrijven of om elke 2de dag een bericht op Facebook te plaatsen of om steeds weer iets op LinkedIn te posten?
Dat is de uitdaging.
Want jij ben druk! Je hebt je praktijk, je klanten, je agenda en dan nog 5.738 dingen die gedaan moeten worden.
Ik begrijp het. Je bent bezig!
En wat mensen ook zeggen, social media is hard werken. Geen wonder dat zoveel mensen worstelen met social media en klagen het werkt niet. En hoe kan het ook werken als je deze houding erover hebt…?

En ja, het is gewoon waar: social media kost tijd. Maar het hoeft niet te veel tijd in beslag nemen. Echt waar, je kunt je succes al zien met een tijdsbesteding van 30 minuten per dag… en een plan, het juiste plan. Want dat is waar het allemaal om draait, de juiste strategie gemixt met het juiste tijdsplan!

Dus, hoe doe je dit? Hier zijn mijn tips voor het organiseren van je social media rond jouw (drukke) schema. ?

Hoeveel tijd? 

Eerst en vooral, bepaal je voor jezelf hoeveel tijd je per dag wilt besteden aan social media. En natuurlijk kan ik me goed voorstellen dat je geen 2 uur per dag de tijd hiervoor hebt. Kies dan voor 1 uur, 3 kwartier of minimaal 30 minuten. Kies zoveel tijd als jij ook kunt besteden.

Bedenk nu wanneer je deze tijd kunt inzetten. Is het ’s ochtends of ’s middags of ’s avonds laat? Misschien heb je 20 minuten de tijd in de ochtend en 30 minuten in de nacht. Boom! Dan besteed je dus 50 minuten.

Wees creatief met je tijd ?

Ja, ik weet het nog; je bent druk! Dus hoe ga jij die 30 minuten of meer per dag vinden?
Wees creatief!
Sta je regelmatig bij de school 20 minuten op je kind wachten? Zou je 15 minuten eerder wakker kunnen worden? Kun je 10 minuten minder tijd benutten voor je lunch? Wat zou er gebeuren als je  30 minuten van je TV of Netflix inwisselt om je sociale media te beheren? In plaats van te scrollen door Facebook om de updates van je vrienden te lezen, kun je 10 minuten besteden aan het uitnodigen van klanten om met je linken of je te volgen.

Kies je er echt voor om van je social media een prioriteit te maken, dan weet ik zeker dat je door de dag extra tijd zult vinden.

Plan je tijd ?

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met dit concept, zal het maken van tijd niet makkelijk zijn. Het zal voelen als een heel gedoe en je zult je social media steeds willen wegduwen voor anderen dingen die ook gedaan moeten worden.

Dat is de reden waarom het is super belangrijk is om tijd in je agenda te reserveren. Elke dag. Maak letterlijk een afspraak (of twee of drie) in je agenda, zodat je er steeds weer aan herinnerd wordt.

En als je de herinnering krijgt, doe dan ook meteen iets aan je social media. Alleen zo maak je er een gewoonte van die blijft en voor je gaat werken. Het is net fitness…

Welke platforms? #️⃣️ 

Kies!
Kies een platform waar je affiniteit mee hebt, waar je klanten zitten of wat je snapt.
Je hoeft niet op elke platform zichtbaar te zijn. Kies voor één platform en ga daar vol voor! Zeker als je al niet veel tijd hebt.

Focus op één platform. Leer wat je moet leren over dat platform, word er goed en zie de resultaten. Wanneer je elke dag tijd besteed aan dit ene platform, zul je bemerken dat je niet eens zoveel tijd eraan kwijt bent. En heb je dan die extra tijd over… besteed die dan aan een tweede platform.

Controleer meldingen ?

Minstens eenmaal per dag, controleer je je meldingen. Dat is, kijken wie gereageerd heeft gereageerd heeft op je post, wie het gedeeld heeft of wie jou een bericht heeft gestuurd. Dit is belangrijk!

Het controleren van je meldingen duurt slechts een paar seconden en zorgt ervoor dat je niets mist. Bekijk de meldingen, reageer waar het kan want hier zitten de kansen voor groei en conversie!

Ik hoop dat je voelt dat dit haalbaar is! Dat ook JIJ DIT KUNT!

Laat me in de commentaarbox weten of jij je ook hebt voorgenomen om meer te doen met social media!

Dit was stap 1. 
Over 2 weken leg ik je uit hoe je je dagen plant! 
Wat doe je allemaal in de tijd die je vrij hebt 
gepland voor social media? 

 

Op jouw Online Kracht!

Josine 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen op je LinkedIn profiel

%d bloggers liken dit: