fbpx
Jezelf motiveren, kun je leren

Jezelf motiveren, kun je leren (Oh Yes, You Can! 💃)

10 maart, 2020 , In: Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
0

Zelfs de meest succesvolle mensen hebben hulp nodig bij hun motivatie.

En gelukkig voor hen en voor ons, is jezelf motiveren aan te leren. Want we willen en wensen een heleboel. 

En tuurlijk, iedereen stelt taken uit, dat is heel menselijk.
En je hebt doelen die je wil behalen. 
Het uitstel gedraag helpt je dan niet. 

Onderstaande technieken en strategieën zijn beproeft door mijzelf en werken. Ze zijn eenvoudig, simpel en houden van repetitie.

Dat is waarmee je het toch voor elkaar krijgt om die willens en wensen van jou (en mij), om te zetten in acties en daadkracht. 
 

Oh Yes, You Can! 💃

 

Technieken om jezelf te motiveren, aan te moedigen en dingen voor elkaar te krijgen.

Daar gaan we: 
 1. Kies voor geluk. Het is zoveel gemakkelijker om jezelf aan te moedigen op het moment dat je positief bent. Focus op de prachtige dingen van je leven en toon je dankbaarheid.  Sommige dingen zijn gewoon duf om te doen en wel noodzakelijk. Bedenk dan hoe de situatie is als je het gedaan hebt. 

 2. Leer je aan om af te maken waar je aan begint. Hoeveel onafgemaakte projecten liggen op je bureau of staan bureaublad? Wetende dat je al die projecten nog hebt staan, werkt ontmoedigend. Zorg ervoor dat je je zaken altijd 100% afmaakt. Wen je dat aan.

  Waarom? Je voelt je een stuk beterder over jezelf. Je zelfvertrouwen groeit omdat je weet dat je iets kunt afmaken. En je stapt met meer vertrouwen in een volgend traject omdat je weet dat je een ‘finisher’ bent, je weet dat jij het afmaakt. 

 3. Verwacht fouten op je pad. De enige mensen die geen fouten maken zijn de mensen die ook niets doen. Des te meer fouten je maakt, des te meer je zult leren. Zie ze als experimenten. En experimenten kunnen niet mislukken, ze geven je inzichten. Maak daar gebruik van, zoveel en zo vaak als je kunt. 

 4. Blijf in het hier en nu. Wanneer je je zorgen maakt over de toekomst of wanneer je blijft achterom kijken naar alles wat je gebeurd is, dan is het erg moeilijk om dingen op dit moment voor elkaar te krijgen. Je hebt dan teveel ballast. Merk je dat je gedachten vaak all over the place gaan. Focus dan voor een paar minuten op je ademhaling.

 5. Focus op het resultaat. Oftewel begin met het eind in gedachte. Het is gewoon echt moeilijk om te starten terwijl je denkt aan al het werk wat je moet doen. Het motiveert veel meer om te beginnen als je het resultaat voor je ziet. 

 6. Beloon jezelf. Als ondernemer werk je hard. Misschien wel harder dan menigeen. Dat blijf je niet voor niets doen. Beloon jezelf met een kleine, doch betekenisvol geschenk voor jezelf, op het moment dat je je project af hebt. Bepaal van te voren wat je beloning is.

 7. Gebruik een stopwatch. Deadlines werken, dus daag jezelf uit. Bepaal van te voren hoelang je over een onderdeel van je project mag doen. Beslis wat je gaat doen, zet de stopwatch en ga er keihard voor. Dat beetje tijdsdruk helpt je om met focus je werk te doen.

 8. Lees inspirerende quotes. Zeker als deze quotes van mensen zijn die dingen bereikt hebben in hun leven, kan het zeer motiverend voor je zijn. Quotes die je extra aanspreken, hang je op bij je bureau, zodat ze je dagelijks motiveren. Besteed hier elke dag een paar minuten aan. Je zult zien dat dit net dat ene verschil kan maken.

 9. De prijs van het niet falen. Wat gebeurt er op het moment dat je het project toch niet afmaakt? Dat je ‘faalt’. Wat is dan de prijs? Maak eens een lijst de pijn die er dan is. Liefst zo negatief mogelijk. Persoonlijk helpt mij dit niet zo, doch er zijn mensen die meer gedreven worden door de pijn van iets dan vanwege de beloning. Bekijk wat het beste bij jou past.

 10. Neem actieve pauzes. Loop je totaal vast in datgene wat je moet doen. Ben je al een uur bezig en lukt het niet, heb je totaal geen inspiratie? Ga dan iets totaal anders DOEN. Dus strijken, hardlopen, opruimen, wandelen, fietsen. Liefst zo actief mogelijk. Het is sowieso goed om elke uur pauze te nemen en om actieve pauzes te hebben. In dat geval kun je ook even dansen op een lekker nummer, mee ‘airdrummen’ of ‘air gitaarspelen’. 

 11. Meet je vorderingen. Grote doelen en projecten hebben tijd nodig. Die hak je in kleine moten, zodat je kleinere projecten hebt en kleinere doelen. Hou van die kleine projecten en doelen je voortgang bij. Kijk af en toe achterom, om te zien van hoever je gekomen bent en waar je nu staat. Zet die korte termijn doelen om je gefocust te houden. 
 
De meesten van mijn lezers wonen niet meer bij hun moeders (toch?). 
Daarom is het belang dat je je zelf kunt motiveren heel groot. De meest succesvolle mensen zijn die mensen die de kracht van zelfmotivatie hebben ontdekt en uitvoeren. Hoe meer je jezelf aanmoedigt en motiveert, hoe meer je voor elkaar krijgt, des te meer zelfvertrouwen je krijgt. 

En laten we wel wezen, dat is toch wat je wil. 

So, let’s get busy 😉 
 
>>>> Ennnnn, denk je nu, dat is een verrekte handig lijstje, dat wil ik wel op hangen zodat ik het elke dag zie.
Dan kun je het hier downloaden: Motiveer jezelf
 
 ===
 
Wil je busy met social media en weet je niet hoe je dat aanpakt? 
Kijk dan nu even naar het programma van Master Your Online Flow.
Daarbij gaan jij en ik voor 6 maanden aan de slag, waarna jij alles weet wat je moet weten om je online zichtbaarheid enorm te vergroten. 
Vraag een Gratis PEPtalk aan en we maken een afspraak om erover te praten. 
 
Josine
 
 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel