fbpx
201809 next step

Hoe overleef je… na een social media training?

0

✅ Heb je een workshop gevolgd voor social media? 
✅ Ben je bij een LinkedIn training geweest? 

Natuurlijk was je helemaal enthousiast, wist je tijdens de training precies wat je te doen stond en ging je meteen aan de slag. Dat niet alleen, je doet dat nu nog steeds zo, je bent online actief, je nodigt wekelijks mensen uit om te linken op LinkedIn, je maakt waardevolle berichten en je past alles toe wat je geleerd hebt. 

Of liep het toch iets anders… 
Werd je thuis overmand door je to-do lijsten, je werk en je klanten? 
Kon je het enthousiasme dat je tijdens de training had niet meer naar boven halen, toen je achter je laptop zat om berichten te maken? 

Wees gerust, je bent daarin niet de enige! 
Je eigen (online) marketing voeren is een hele klus. Daarnaast ben je natuurlijk een professional en doe je graag datgene waar je goed in bent, je vak! 
Jezelf promoten komt daarbij vaak op de laatste plaats, terwijl het eigenlijk iets moet zijn wat op de eerste plaats komt. 
Want geen promotie (online of offline) = geen klanten = geen omzet.

Het is nodig dat je jezelf en je bedrijf promoot.

Vandaag zet ik je in 3 stappen aan om weer de eerste stap te nemen om jezelf te promoten. Met je bedrijf en datgene wat je voor een ander kunt betekenen, om te zetten in berichten die jouw potentiële klanten aantrekken. 

Stap 1: Bepaal nu met welke social media je aan de slag gaat. 

Kies je Facebook, LinkedIn, Instagram? Of misschien kies je wel voor je nieuwsbrief. 
Keuze gemaakt? 

Stap 2: Kies welk gratis item wil je deze mensen aanbieden? 

Stel je kiest voor Facebook. Je weet wie je wil bereiken via Facebook en je weet wat deze mensen van jou nodig hebben. 

Stap 3: Maak je gratis weggever.

Je gratis weggever kan een pagina zijn met 10 tips, het kunnen 2 pagina’s zijn met handigheidjes en het kan dat ene boekje zijn dat je al een tijdje half klaar hebt staan, wat je nu gaat afmaken. 

Kies ervoor om deze week elke dag 1 uur aan je gratis weggever te werken, totdat het klaar is. 

Via www.unsplash.com zoek je een mooi plaatje uit.
Op www.canva.com zet je het plaatje in het juiste formaat.

En GO GO GO… 

Op jouw online kracht! 

Josine 

Is het nu zo dat je je social media niet voor elkaar krijgt?
Dat je weet dat je reclame moet maken, maar dat je niet goed weet wat je nu moet doen om online zichtbaar en vindbaar te worden. 

Sinds 2012 heb ik al tientallen vrouwelijke (en ook mannelijke) ondernemers mogen adviseren op hun weg naar online zichtbaarheid. 
Vandaag sluit ik af met een prachtig testimonial van Saskia, zij heeft het 6-maanden programma Master Your Online Flow gedaan. 

Testimonial Saskia Antwerpen – Ik bekrachtig de eigen regie van hoogopgeleide professionals die vastlopen in hun werk | stress- en burn-out coach

Beste Josine,

Bij de start van mijn coachpraktijk in 2013 kreeg ik het advies: “Nu moet je eerst ondernemer worden en dan pas gaan coachen”. Er kwam een website en ik deed wat aan acquisitie, maar ik had toen weinig tijd en de praktijk was leuk voor erbij. Een paar klanten had ik altijd wel, dat ondernemerschap moest nog maar even wachten.
In februari 2017 was het moment daar om body te geven aan mijn praktijk en hem daadwerkelijk op de kaart te zetten. In 28 jaar loondienst had ik echter niet geleerd hoe je klanten kunt werven, wat goede leads zijn en hoe je aan nieuwe contacten komt als je het rondje van je bestaande netwerk hebt gehad. Ik had het gevoel dat ik maar wat deed, ik wist niet waar ik moest beginnen met acquisitie en als ik eerlijk ben vond ik het ook helemaal niet leuk.

En toen kwam jij op mijn pad. Al bij onze kennismaking had je een paar rake opmerkingen en voelde ik een klik. We besloten om een half jaar te gaan samenwerken en dat is een prima keus gebleken.
Het resultaat is dat ik heel duidelijk heb wat mijn doelgroep is, wat ik wel en niet wil, hoe ik mijn activiteiten als coach zichtbaar kan maken, hoe ik gebruik kan maken van LinkedIn, hoe ik een goede bijdrage kan leveren aan mijn BNI-groep en nog veel meer.

Wat nog veel belangrijker was is dat ik me door jou serieus genomen voelde, dat je mij over de drempel hielp bij het plaatsen van mijn eerste blog, dat ik met mijn twijfels bij jou terecht kon, dat je mij aanmoedigde als ik het even niet zag zitten, dat je mij ieder 2 weken naar mijn successen vroeg en dat je daar net zo enthousiast over werd als ik.
Hierdoor heb ik nu sterk het gevoel alleen verder te kunnen. Het ziet ernaar uit dat ik mijn beoogde aantal klanten ga halen dit jaar, ik schrijf blogs, voer met regelmaat netwerkgesprekken en heb er nog plezier in ook! 

Heel erg bedankt, Josine, voor je kundige en persoonlijke begeleiding! 
En ik heb het al eerder gezegd: ik denk dat jij jezelf tekort doet als je je blijft profileren als trainer/facilitator van online zichtbaarheid, voor mij ben jij met al je ervaring een echte businesscoach!

Saskia

 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen op je LinkedIn profiel