fbpx
202008 - work hard get results

Haal het meeste uit jouw LinkedIn account 💃

11 augustus, 2020 , In: Doelgroep, LinkedIn, Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
0
Wat zou je doen als ik je een ingang geef tot meer dan 4,7 miljoen professionals waarmee je contact kunt leggen en van kunt leren? Wat zou dan je actie zijn? 
 

4,7 Miljoen, dat is dus het aantal Nederlanders dat een profiel heeft op LinkedIn. Best veel hè! Laat ik de groep even wat kleiner maken, zodat het beter te bevatten is. 

Wat zou je doen als ik je toegang geef tot 771.000 professionals. Lees, mensen die actief zijn op LinkedIn en dagelijks berichten en artikelen posten en dagelijks contact zoeken met hun LinkedIn doelgroep?  
 
Wat zou dat doen voor jouw business om je in dat netwerk te mengen en actief te worden? 
 
>> Vanmorgen heb ik contact gezocht met 10 vrouwelijke professionals op LinkedIn, daarvan hebben 5 mij toegevoegd, met 2 heb ik een heel kort chatgesprek gehad en met 2 een wat langer gesprek. (met een vrouw heb ik nu zelfs een afspraak staan om elkaar wat beter te leren kennen.) Als introverte ondernemer red ik dit niet op een live event. Dan mag ik blij zijn dat ik 1 gesprek heb met iemand (kwaliteit in het midden gelaten), waarbij de kans best groot is dat die persoon niet tot mijn doelgroep behoort… 
 
Er zijn best wel wat vooroordelen en gedachten over LinkedIn. Over wat het wel en niet zou moeten zijn. Over hoe mensen zich wel of niet zouden moeten gedragen. Er wordt heel wat over geschreven en tijdens trainingen en workshops heel wat over gesproken. 
> Wat als je dat nu eens allemaal ter zijde legt en alleen kijkt naar datgene wat het voor jou zou kunnen zijn. 
 
Je LinkedIn profiel draait helemaal om jou. Je kunt je account zo maken zoals jij dat zelf goed dunkt. De content die je deelt, is iets wat je zelf bepaalt en beslist. De connecties die je aangaat, zijn jouw beslissing en wat je er uiteindelijk mee doet, ook. Ook dat noem ik een SEXY* LinkedIn Profiel. De kracht die jij uitstraalt door jouw manier te kiezen, is absoluut aantrekkelijk.
 
📢Als je ondernemer bent en je zoekt een nieuwe (zakelijke) doelgroep, verbind je je daarmee. 
 
📢Werk je in de verkoop, bouw dan een netwerk van mensen op, die bij je willen kopen.
 
📢Als je op zoek bent naar een volgende stap in je carrière, kun je jezelf op de kaart zetten en jezelf verkopen aan recruiters en HR managers, en ervoor zorgen dat je veel van hen in je netwerk hebt.
 
📢Ben je werkzaam als coach, dan kun je je bedrijf laten groeien en geweldige mensen bereiken die je diensten hard nodig hebben.
 
En met meer dan 770.000 actieve gebruikers kan ik garanderen dat degene wat je wilt delen, verkopen, inhuren, kopen of mentoren aanwezig is op dit platform. Net zo goed als jij leert en kennis opdoet van anderen op LinkedIn, doen zij dit ook van jou. 
 
Daarom nu mijn 3 beste en fijnste acties om je op weg te helpen om jouw feed interessant te maken:
 
👠ACTIE 1: Voeg interessante mensen toe
Wees niet bang om mensen toe te voegen die je (nog) niet kent. Vergroot je kennis, creëer nieuwe zakelijke relaties en bouw een netwerk op van mensen die voor jou interessant zijn. 
 
👠ACTIE 2: Geef wat je kunt 
Geef; voeg waarde toe, deel je kennis en praat met mensen. Als je iets leuk vindt, laat dat dan weten. Geef je like of geef je commentaar. Zoals bij elk sociaal netwerk, zullen de mensen met wie je meer communiceert prominenter worden in je feed; dat is waardoor je je netwerk opgebouwd.
 
👠ACTIE 3: Word actief 
Maak er een gewoonte van om elke dag LinkedIn te checken. Als je je nieuwe netwerk leert kennen door te zien wat ze posten, kun je beginnen met het bouwen van betere en diepere relaties.
 
En terwijl je op LinkedIn bent: denk er dan eens over na, welke waarde jij aan je netwerk kunt toevoegen? Het is tweerichtingsverkeer – en jij kunt bijdragen om hier een geweldige plek van te maken om zaken te doen of om een nieuwe job, die ene opdracht of nieuwe leads/ klanten te vinden. En ook om nieuwe vrienden te maken. 
 
Wat ga jij vandaag doen om van LinkedIn een interessantere plek te maken voor je connecties?
Laat het me weten!
 
 
Als je LinkedIn interessanter wilt maken voor jezelf en je bedrijf, kijk dan eens naar de deze laagdrempelige videotraining: Haal Meer uit LinkedIn met een SEXY* LinkedIn Profiel. (onderaan die pagina leg ik je ook uit wat ik versta onder een SEXY* LinkedIn Profiel 😉) 
 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel