HAAL DE BEZEM DOOR JE LINKEDIN CONTACTEN - FB

Haal de bezem door je LinkedIn contacten!

0

Geinspireerd door de reactie van Nico Hermans op mijn vorige blog, vertel ik je vandaag hoe je het stof van je LinkedIn contacten afhaalt.
Want – zoals Nico terecht zei: “Size matters, en de kwaliteit van je connecties telt zeker mee”.

Vraag mij om met je te linken en 9 van de 10 keer zeg ik volmondig: “JA! Ik link met je!”
Daarna stuur ik je nog een bericht en start ik een gesprek met je. 7 van de 10 reageren daar niet eens op… jammer – betekent dat ik nog veel werk te doen heb ;-)… om je te leren dat online netwerken ook gaat over het hebben van (kennismakings-)gesprekken.

Dus ik heb veel connecties… veel connecties van vroeger, toen ik nog een werknemer was en veel connecties die nieuw zijn en die niet antwoorden wanneer ik vraag “Wat kan ik voor je betekenen?”.
En gelukkig heb ik ook die connecties die wel reageren, die ik wel mag helpen en die zelfs klant van me worden, datgene waar het – zeg nou eerlijk – eigenlijk om gaat. Connecties die mij willen volgen, die van mij willen leren en die zelfs door mij geinspireerd willen worden. En daar doe ik het voor.

Goed, terug naar de bezem door je LinkedIn contacten halen, hoe doe je dat.

Heel simpel: je gaat naar je netwerk > klik rechts onder Your Connections: See all.
Blog LinkedIn opschonen2Blog LinkedIn opschonen

Je kijkt wie er aan je gelinkt is, weegt voor jezelf af of dit nog een goede connectie voor je is en…

Blog LinkedIn opschonen3

je klikt op de 3 puntjes …. en ‘zegt’  Remove connection. That’s it!

Je doet er niemand pijn mee, niemand ziet dat-ie van jouw lijst verwijderd wordt, niemand krijgt er bericht van.

Het enige wat er gebeurd, is dat diegene jouw updates niet meer te zien krijgt, niet meer
op de hoogte wordt gehouden van jouw bedrijfswel en wee.

Ik wil wel nog een kanttekening maken met betrekking tot de keuze die je maakt, wanneer je mensen uit je lijst verwijderd.
Doordat ik zelf veel berichten plaats op LinkedIn, krijg ik veel volgers en connecties. Niet iedereen wil altijd alles liken wat ik te vertellen heb. Ze willen zogenaamde ‘stille volgers/ stille connecties’ zijn. Ze spreken me wel persoonlijk aan, zeggen dat ze me elke dag voorbij zien komen en ze moedigen me aan om dat te blijven doen. En ook dat… is onderdeel van je online zichtbaarheid.
Kies dus wijs, wie je delete van je lijst.

Ga uit van jouw Online Kracht!

Josine

===

Interesse in Meer LinkedIn en Meer ontdekken over jouw Passie?
Dan is onze Implementatietraining ook echt iets voor jou!

“Met jouw Big Why je LinkedIn profiel pas echt SEXY* Maken”Banner Facebook
We leren je hoe het moet en zorgen dat je het ter plekke doet!

*Sprankelende Expertise X-l’t je business voorYou 😉

 

Lees hier hoe Gabriela van Gemert en ik jou kunnen helpen aan jouw perfecte LinkedIn profiel, een profiel dat jou neerzet als professional en business genereert.

Deze implementatietraining combineert het nadenken over jouw passie, jouw “waarom” (je Big Why) met het implementeren ervan in een LinkedIn profiel. Je leert op die dag niet alleen hoe het moet; we zorgen ervoor dat je het ter plekke doet.

Interesse? Lees dan hier verder.

Leave a Comment

 1. Beantwoorden

  Hmm, deleten en misschien toch ook niet?
  Ja, waar maak je het onderscheid. Datzelfde heb je ook met je Facebook-“vrienden” vooral als ze je privé liken. Af en toe komt iemand voorbij waarvan ik denk, waar ken ik die nou van?? Maar zoals je al aangeeft, een aantal volgers kijken alleen maar en reageren niet of heel zelden.

  En degene die mijn LinkedIn vriend wilt worden en niet reageert op de vraag die jij ook stelt, die wordt inderdaad gedelete…

  • Dank je voor je reactie, Kitty.
   Je maakt inderdaad je eigen regels voor je eigen profielen. En het is vaker zo bij Facebook, je hebt daar geen privacy (als je al dacht deze te hebben 😉

PEPtalk

Schrijf je in voor de PEPtalk en ontvang het eBook: Met deze 7 fouten word je zeker niet online zichtbaar

* indicates required