fbpx
Compare Yourself To Who You Were Yesterday, Not To Who Someone Else Is Today. (1)

Frustratie

29 september, 2020 , In: LinkedIn, Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
0

Dat gevoel van frustratie dat me steeds bereikt op het moment dat een of andere expert mij gaat vertellen hoe ik de dingen online behoor te doen. Hoe ik behoor te vloggen, hoe ik behoor ‘engagement‘ te krijgen – het woord alleen al – hoe ik me behoor te presenteren… het gaat maar door, de lijsten blijven maar komen. En in mijn hoofd stapelt het zich maar op.

Ondertussen neem ik belangrijke beslissingen in mijn eigen bedrijf en knaagt het toch op de achtergrond dat ik die post op Facebook niet volgens de regels van Facebook expert X heb gedaan, ik krijg er ook geen likes op dus heeft X nu gelijk? De story’s op Instagram zijn helemaal een giller! Ik story me rot en geen hond die mij een DM stuurt, zelfs mijn kinderen reageren er niet op. 

Met kwijl in mijn mondhoeken kijk ik naar de story’s van de Insta-millennials die 10-duizenden volgers hebben. Hoe open ze durven te zijn, wat ze allemaal laten zien en dan bedoel ik niet alleen bepaalde delen van hun lichaam, die ik alleen laat zien aan de planten van mijn tuin. Ze praten over kwetsbare stukken van hun leven waar ik echt niet aan moet denken om dat te gaan delen. Ik weet namelijk wie er bij mijn 366 volgers behoren en die zouden een hartverzakking krijgen als ik zo open zou zijn. 

Ik kijk naar al die story’s om ervan te leren, en wat ik leer is dat ik dat niet wil zijn. Wat ik leer is dat ik niet ben zoals zij zijn en dat ik dat verhaal dus niet kan delen. Ik leer dat ik erachter kom… dat ik zelf geen verhaal heb. 

Ik heb al jaren mijn eigen bedrijf en ik heb geen verhaal.

’s Nachts word ik om 3.00 uur wakker om erover te piekeren. 

Want overdag heb ik daar geen tijd voor. 

’s Nachts word ik overwhelmed – waarom vind ik de Nederlandse versie van dit woord zo nodig nog heftiger dan overwhelmed – met frustratie. Hoe komt het dat ik wel mijn risico’s durf te nemen die nodig zijn bij mijn eigen bedrijf en dat ik niet het risico durf te nemen met de gedachte van ‘I don’t give a fuck what they say about me’?

Het houdt me nachten bezig. Vanaf 3.00 uur dan. Ik schijn dan uitgeslapen te zijn, anders zou ik toch niet wakker worden?

Het begint mijn leven te overheersen. 

Totdat mijn man mij wijst op iets. 

Iets wat hij had gehoord op radio 1.

Iets waarvan hij dacht dat ik er wel iets aan zou hebben. 

Top radio met schrijfster Els Quaegebeur, zij interviewt het liefst ‘de oudere (krachtige) vrouw’ voor haar boek.

Omdat deze vrouw met passie geleefd heeft en nog steeds.

Omdat deze vrouw naar achteren kijkt en ziet wat ze teweeg heeft gebracht. Dat ze wetten doorbroken heeft door te gaan werken terwijl dat niet gebruikelijk was in haar tijd, dat ze ging reizen – daarbij man en kinderen thuislatend en dat zij de vragen kreeg van ‘hoe moet dat dan?’.

En mijn man had gelijk!

Ik ontdekte mijn peergroup

Mijn matties!

Ook ik kan naar achteren kijken. 

Naar waar ik vandaan kom, naar wat ik al teweeg heb gebracht, naar de vouwen in mijn leven. 

Dat is waar mijn story vandaan komt. Dat is mijn story. Laat ik daar eerst maar eens naar kijken. Voordat ik denk dat mijn vergelijking buiten de deur moet plaatsvinden. 

 

Heb je zin erin om Facebook of Instagram even los te laten? 

Om je even te focussen op iets anders? 

Sluit je vrijdag dan aan bij het webinar: LinkedIn voor Introverte Ondernemers 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel