The motor, the robots and the anchor (2)

Deze 3 types zitten ook in jou… check it out!

24 oktober, 2017 , In: LinkedIn, Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
0
Wist je al… dat ik actief lid ben bij een internationale netwerkgroep BNI genaamd?
Dat niet alleen, ik ben ook coach (oftewel Director Consultant) voor twee andere groepen, dus ja, ik ben behoorlijk actief hiermee ;-).In september hadden we een BNI Directors Conferentie in Putten en daar kwam Bhara Daga uit India ons verrijken met zijn kennis. En ik vond dat zo’n mooie metafoor dat ik hem hier graag met jullie deel. Hij vertelde oa. over de drie types die je in een netwerkgroep kunt hebben. En in je bedrijf, in je organisatie, in je vriendenkring en…  waar ik ook achter kwam… IN JEZELF.

 

Laat me uitleggen welke drie types je in je hebt en hoe ze je helpen… of niet…  

 

Type 1: De Motor
Motoren zorgen ervoor dat je voorwaarts gaat. De motor wil graag snelheid en oh ja, nog meer snelheid. Vaart maken, vooruitgaan.
Iedereen heeft een motor in zich. Je herkent dit aan je meest productieve dagen, uren waarop je zo hard hebt gewerkt, dat je niet eens in de gaten had dat je voet sliep. Bij zaken waar je al dagen, weken of maanden tegen op ziet, zorgt de motor in je, dat je het binnen no time af hebt of dat je in elk geval een beslissing erover neemt.

 

Deze motor – die positieve, voorwaartse stemming in jezelf – is ontzettend belangrijk om te voeden. Geef je motor complimenten en zorg ervoor dat je erachter komt hoe je in deze stemming komt, zodat je het kunt inzetten als je het nodig hebt.

 

Type 2: Het Anker

 

Een anker is bedoeld om een schip op zn plaats te houden. Ankers kunnen ook gebruikt worden om zelfs een Tall Ship af te remmen, te stoppen!
Ankers zijn heel krachtig en sterk, en het is inzetten hiervan dient
Iedereen heeft wel eens last van het Anker in zichzelf.
Een dag waarop je niet vooruit te branden bent, een dag waarop je jezelf zielig vindt of waarop je je constant afvraagt: waarom doe ik dit? Wie zit er op mij te wachten?
Het Anker wil geen verandering en daarom stopt het jouw persoonlijke en zakelijke groei, het  stopt het bedenken van nieuwe ideeen en als je Anker te krachtig is, stopt het zelfs het plezier dat je hebt in je eigen bedrijf en klanten.

 

Leer het Anker in jezelf herkennen. Ontdek wanneer het Anker de overhand heeft en ga nu al op zoek naar iemand of iets dat je kan helpen om het Anker los te laten. Denk aan een goede vriend of business buddy, sport, lekkere dansmuziek, meditatie, drummen, noem maar op.

 

Type 3: De Robot

 

Robots zijn gemaakt door mensen. Ze doen wat wij willen dat ze doen.

 

De Robot in jezelf doet ook gewoon wat je vraagt. Wanneer jij ‘s avonds of ‘s morgens je lijstje maakt van dingen die je wil doen die dag, zorgt de Robot ervoor dat je bepaalde dingen gewoon uitvoert omdat ‘het moet’.
En dat is goed. Je Robot hoeft niets over alles mee te denken. Gewoon uitvoeren is ook fijn en helpt je om te groeien. Facturen sturen, afspraken maken en navolgen, gewoon dingen die gedaan moeten worden.

 

Dusss, hoe wil jij voorwaarts gaan? Wat wil jij dat je verdeling voor jezelf is?

 

Vertel het me in de commentaarbox hieronder.

 

Op jouw Online Kracht!
Josine

 

Heb je het idee dat jouw Anker je waarschuwt voor wat de Motor en de Robots aan het doen zijn? Dan zit je misschien nog niet op jouw juiste pad.

 

Op 10 november geven Gabriela van Gemert en ik de training: “van je Big Why Sexy LinkedIn profiel maken.”
Eerst ontdek je wat je Big Why is, om het daarna te vertalen naar je Sexy LinkedIn Profiel.

 

Lees er hier meer over.
Heb je vragen, bel me dan op 06-54671054.

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Schrijf je in voor de PEPtalk en ontvang het eBook: Met deze 7 fouten word je zeker niet online zichtbaar

* indicates required