fbpx
Jouw dagelijkse portie LinkedIn (2)

Jouw dagelijkse portie LinkedIn

0

“Uh je bedoelt elke dag LinkedIn?”
“Jep, elke dag een beetje.”
“En dat is niet overdreven?”
“Nope, dat is juist beter dan één keer per week (of één keer per 2 weken/ maand) heel lang op LinkedIn rondhangen.”

Jouw dagelijkse portie LinkedIn.
Met veel dingen is het zo, dat het beter is om elke dag een beetje te doen dan dat je heel lang achter elkaar hetzelfde doet. Je hersens kunnen dit niet eens aan.

Een mooi verhaal hierover:
Muziekpedagoog Shinichi Suzuki zei ooit: “Oefen op de dagen dat je eet.” Naar aanleiding van deze uitspraak deed Hans Jensen (cellodocent in Illinois) het volgende, bij een student medicijnen die het te druk had om cello te studeren. Het te studeren muziekstuk hakte hij in kleine stukken die de student één voor één ging studeren. De student oefende 2 minuten per dag.
Na 6 weken had de student het hele muziekstuk ingestudeerd.
Ze stonden beiden versteld van het resultaat en kwamen erachter dat de belangrijkste vereisten waren: Opperste concentratie èn onmiddellijke correctie van de kleinste foutjes.

Nu terug naar LinkedIn; ik geef je hier 5 dingen zou jij elke dag kunnen doen op LinkedIn om jouw online zichtbaarheid te vergroten: maximale tijd: 20 minuten!

1. Plaats dagelijks een update vanuit je eigen content kalender. 

2. Check je tijdlijn en like minimaal 3 berichten.
Besteed er niet teveel tijd aan, want dit geeft oponthoud aan eigen dingen die je die dag wil doen. Misschien wil je ook wel berichten van mensen liken waarbij je onder de aandacht wil komen. Ga dan eerst op zoek naar deze mensen.

3. Controleer je ‘Notifications’. 

 

Hier staat wie jouw bericht geliket heeft, erop gereageerd, wie er jarig is of een nieuwe functie heeft. Door hier ook weer op te reageren, blijf je in contact met je netwerk.

4. Link elke dag minimaal met  1 nieuwe persoon (of bekijk wie jou uitgenodigd heeft om te linken).
Uiteraard nodig je deze persoon wel uit met een persoonlijke boodschap en ook degene die jou heeft uitgenodigd, verwelkom je met een persoonlijke boodschap in jouw netwerk. Wel zo leuk.

5. Bekijk de berichten die je ontvangen hebt. 
Jazeker, je ontvangt ook berichten via LinkedIn. Met de juiste instellingen, ontvang je een notificatie hiervan in je inbox.
Wel zo handig om direct te reageren, er kan zomaar een opdracht achter zitten.

Onderzoek wijst uit dat het zo’n dertig dagen kost om een nieuwe gewoonte aan te leren. Door nu 30 dagen lang elke dag een beetje te doen, wordt het dus een gewoonte en zul je ook merken dat jouw online zichtbaarheid GROEIT!

Welke van deze 5 dagelijkse dingen op LinkedIn ga jij zeker doen?

Laat het horen in de commentaarbox hieronder. Dank je wel!

Op jouw Online Kracht!

Josine

 

Leave a Comment

  1. Beantwoorden

    Je post komt precies op het goede moment voor mij. Met LinkedIn doe ik nog niet heel veel en ik bedacht me gisteren: dat ga ik oppakken. Met deze tips kan ik een hele goede start maken. Dank je wel!

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel

Meest recente berichten