fbpx
Blog jij vanuit je hart t- Nobel Analytics

Blog jij vanuit je hart?

8 december, 2015 , In: Bloggen, Online communicatie, Social media , With: 8 Comments
0
 • Wie van jullie blogt er vanuit het hart?
 • En wie van jullie, zou willen weten hoe het werkt als je zou bloggen vanuit het hart MET toegevoegde waarde?

Zo begon ik vorige week mijn presentatie aan de mama-bloggers van www.mamatothemax.nl . Allemaal stuk voor stuk bloggers die vanuit hun hart schrijven over hun moederschap. Mooie, herkenbare, verdrietige en dappere verhalen… en toch miste ik iets in deze blogs.

Ik miste iets extra’s, een stukje toegevoegde waarde.
Iets waar ik als lezer/ moeder iets aan heb, waar ik iets mee kan.

Vandaar deze blog: hoe werkt bloggen vanuit je hart MET toegevoegde waarde? Hoe kun jij dit als blogger toepassen?

Laat het me uitleggen.

Iedereen is uniek.
Jij bent uniek.
Je bent uniek als persoon, als ouder, als ondernemer, als coach, als therapeut. There is no-one like you.
Zet twee NLP coaches met dezelfde doelgroep bij elkaar en ze zijn toch heel verschillend. De aanpak, de manier van werken, de manier van bedrijfsvoering – het kan op elkaar lijken, toch is het anders.

En als ik nog een stap verder zet: iedere klant die je als coach hebt is anders. Ieder unieke coach trekt een ander uniek persoon/ cliënt aan. En die unieke cliënt heeft weer zijn/ haar unieke problemen waardoor je bij elke persoon een andere aanpak of techniek gebruikt.

Jouw situaties met je cliënten zijn dus ook uniek.

Wat de mix van coach en blogger uniek maakt,  is dat jij besloten hebben om je hart EN je laptop te openen om al jouw unieke kennis te delen met mensen die jou volgen. En ondanks al die unieke zaken, herkennen toch heel veel mensen zich in de verhalen en blogs die je schrijft.

Mensen putten steun uit hetgeen jij schrijft.

Buiten dat je met je verhaal al een enorme toegevoegde waarde geeft, is het fijn om nog meer mensen te bereiken en te helpen.
Dat doe je door je verhaal af te sluiten met bijvoorbeeld 5 tips, of door een stappenplan aan te bieden.

In de praktijk
Stel jouw verhaal gaat over een persoon die tegen een burn-out aanloopt. Deze persoon houdt het allemaal nog wel vol, echter er moeten echt wat zaken veranderen anders wordt de burn-out een feit. Na het algemene verhaal eindig je met :

Wil jij ook een burn-out voorkomen? Houd je dan aan deze bewezen tips:
Tip 1: zorg voor voldoende slaap
Tip 2: beweeg regelmatig (buiten wandelen bijvoorbeeld)
Tip 3: plan pauzes in

Op deze manier sluit je af met iets dat concreet is en waar mensen iets mee kunnen.
Om je blog vervolgens nog meer effectiviteit te geven en interactie te krijgen met je doelgroep, stel je een vraag.

Weten nog een goede, waardevolle tip om een burn-out te voorkomen? 

En vraag of ze deze in het commentaarveld willen delen.

Dat is namelijk je doel van bloggen: waardevolle content delen EN de kans geven aan anderen om te reageren.

En omdat niemand alwetend is, vraag ik nu aan jullie:
Wat is het doel van jouw blog?
En hoe krijg jij het voor elkaar dat mensen reageren op jouw blog.

Ik vind het fijn als je reageert. Op die manier kunnen ook andere mensen ervan leren.
Dank je wel!

 

Leave a Comment

 1. Beantwoorden

  Hallo Josine, fijn dat je mij weer even op het goede spoor zet. Als coach/docent schrijf ik alleen maar vanuit mijn eigen ervaring. Met als doel: mensen inspireren, bewust wording. De ene keer geef ik tips en soms blijft het bij die ervaring. Zoals onlangs, bij de aanslagen in Parijs. Ik wilde alleen maar deelgenoot zijn. In mijn verhaal heb ik wel een bepaalde visie gedeeld t.a.v. geweld en de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid die je als mens draagt voor vrede in de wereld. Soms vind ik het lastig om goede tips te geven, omdat het weleens voelt als een ‘open deur’. Veel tips in blogs zijn heel algemeen en een herhaling van zetten. Zelf haak ik dan snel af als ik andere blogs lees. Dus…ik probeer mijn tips echt waardevol te laten zijn. Vandaag staat bloggen op mijn agenda, ik daag mezelf uit om waardevolle tips te geven!

  • Hoi Janet,
   dank je voor je reactie!
   Ik ben het zeker met je eens dat je waardevolle tips wilt geven. En het is soms ook zo dat datgene wat voor jou als een ‘open deur’ voelt, dit voor een ander helemaal niet zo is.
   Aangaande jouw verhaal over de aanslagen van Parijs. Toen dit nieuws verteld werd, zat ik met honderden mensen in een zaal. Een mevrouw tegenover mij kreeg het helemaal benauwd en begon te stoeien met haar ademhaling. Het zou voor jouw verhaal een toevoeging of een doel kunnen zijn dat je oefeningen geeft, waardoor je minder fel geraakt wordt of waardoor je weer rustig wordt nadat je slecht wereldnieuws ontvangt. Of hoe je je angst voor aanslagen onder controle krijgt, zodat het je leven niet beïnvloed.
   Succes met je mooie verhalen!
   Groet! Josine

 2. Beantwoorden

  Dankjewel Josine! Ik blog vanuit mijn hart, mijn tenen, maar soms mis ik zelf ook nog wat. Jouw tips helpen me weer op weg!

 3. Beantwoorden

  Het doel van mijn blog is
  1. De drempel verlagen voor mensen met eetbuien en boulimia om te zoeken naar hulp.
  2. Mijn doelgroep helpen met inzichten, voorbeelden en tips die hen een stukje op weg helpen richting herstel.

  Mijn blogs gaan niet alleen over eetstoornis gerelateerde onderwerpen, maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Ze kunnen er dus direct wat mee in hun leven.

  Mensen reageren op mijn blogs. Ik vraag ze altijd aan het einde van mijn blog om hun ervaring of vragen te delen. En dat is ook vaak wat ze doen. Ze herkennen zich in het blog-artikel, voelen zich gezien en delen dan ook hun ervaring. Ik reageer altijd als iemand de moeite heeft genomen om een reactie te geven. En dat is leuk voor hen en voor mij. Ook dat gaat vanuit het hart.

  • Fantastisch Charlie!
   Met bloggen vanuit je hart bereik je echt mensen.
   Goed bezig!
   Dank je voor je reactie, ook hier inspireer je mij weer mee!
   Groet! Josine

 4. Beantwoorden

  Ha Josine, goed blog heb je geschreven, duidelijk meteen boodschap.
  Zelf blog ik elke week op Verander Gedrag.Nu. Mijn blogs zijn altijd met een verhaal, voorbeeld, herkenbaar voor de lezer. Om het dan op te laten houden is zonde. Daar hebben we het eerder over gehad. Een artikel is pas af als er ook tips, suggesties of ideeën inzitten. De toegevoegde waarde van het verhaal.

  Goed dat je het weer eens benoemd, op die manier wordt het blog lezen niet alleen leuk, maar ook opbeurend. Er is wat te doen aan probleem X of Y.

  Groet en fijne dag, Michaëla

  • Dank je Michaëla, voor je reactie!
   Ik vind het zelf ook prettig als er een soort van ‘moraal’ aan het verhaal zit.
   Groet! Josine

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel