fbpx
201904 - word zichtbaarder op linkedin

5 business tips voor een zichtbaarder LinkedIn profiel

23 april, 2019 , In: LinkedIn, Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
1
Het is mijn bevinding dat alle sociale platforms zijn er uiteindelijk om mensen met elkaar te koppelen, te verbinden zelfs.
LinkedIn is op zakelijk gebied een heel goed voorbeeld hiervan. Het is mijn persoonlijke ervaring dat je echt een heel goed zakelijk en ook persoonlijk netwerk kunt opbouwen via LinkedIn. Een netwerk waarbij je zelf het initiatief neemt om te linken en een netwerk waarbij je jezelf kunt profileren zodat andere mensen jou kunnen vinden.  
 
En daar gaan de tips van vandaag over: 5 business tip voor meer zichtbaarheid op LinkedIn 


Tip 1: gebruik zoekwoorden

 
Er zijn bepaalde onderdelen van je LinkedIn profiel waar het een must is om je zoekwoorden te plaatsen. 
Dat zijn: 
  1. je kopregel (headline)
  2. je functietitel
  3. je samenvatting
 
Extra tip: Hoe weet je wat jouw zoekwoorden zijn?  
Denk er eens aan hoe een persoon jou kan vinden, als ze je naam niet weten. Waar zou iemand dan op zoeken? Met welk woord zou iemand jou kunnen vinden? 
 

Tip 2: benoem jouw voordelen 

 
Wat je absoluut ook wil, is dat naast je zoekwoorden, ook jouw voordelen duidelijk naar voren komen in je headline. Vertel mensen waarom ze op jouw profiel zouden willen doorklikken. Geef ze iets meer informatie. Want dat is absoluut waar mensen interesse in hebben: in hetgeen jij voor ze kan doen, hetgeen jij aanbiedt. 
 

Tip 3: wees actief in het plaatsen van content

 
Het is absoluut fantastisch om berichten te plaatsen op LinkedIn. 
Zo hou je jouw netwerk op de hoogte van jouw vakgebied, van hetgeen jij denkt of wat je aan het doen bent. Je herinnert mensen eraan dat je er bent en op het moment dat mensen iemand met jouw vakgebied nodig hebben, dan denken ze ook aan je. 
 
Extra tip: Deel, vind interessant en geef commentaar
Ik heb nog een extra tip voor je: je hoeft niet perse zelf al je artikelen en updates te schrijven. Je kunt je zichtbaarheid ook  vergroten door berichten op je tijdlijn te lezen en als je ze interessant vindt, klik op het duimpje, deel je ze of geef er commentaar op. Zo ben je ook zichtbaar in je netwerk. 
 

Tip 4: bekijk wie jouw profiel bekeken heeft

 
Of wie jouw post interessant vond. 
In je niet betaalde LinkedIn profiel kun je tussen de 1 en 3 personen zien die jouw profiel bekeken hebben. 
Je kunt daarbij ook andere mensen hun profiel bekijken. Zij kunnen zien dat jij hun profiel bekeken hebt. Maak gebruik van elkaars nieuwsgierigheid en vergroot op die manier je netwerk.
 

Tip 5: geef aanbevelingen

 
Stop met het vragen naar aanbevelingen. Geeft eerst. Je kunt andere mensen helpen door ze aanbevelingen te geven. Begin daar en de rest komt vanzelf terug naar jou. 
 
Welke tip ga jij als eerste inzetten om zichtbaarder te worden op LinkedIn?
Ik lees het graag terug in het commentaarvak hieronder. 

Op jouw online kracht!
Josine 

 

=== LinkedIn training voor ondernemers ===

Bovenstaande tips zijn een onderdeel van de live LinkedIn training voor ondernemers, die ik op 14 juni geef: Schrijf zelf jouw Sexy* LinkedIn profiel.
Daarin ga ik dieper in op het schrijven van jouw beste Headline (je kopregel), van je Summary (je samenvatting) en wat je neerzet bij je Werkervaringen. 
 

Het is een verdiepingstraining waarbij je nadenkt over je profilering als professional op LinkedIn. Het is precies wat je nodig hebt om jezelf dat zetje te geven om vol vertrouwen jezelf en je bedrijf neer te zetten als ondernemer. Ik neem je bij de hand en toon je aan hoe je het beste jezelf profileert op LinkedIn zodat je de beste leads en klanten aantrekt. 

Lees er meer over op deze pagina: Schrijf zelf jouw Sexy* LinkedIn profiel of meld je meteen aan voor vrijdag 14 juni in Maastricht via deze link: Ik meld me aan!  

 
Op jouw online kracht!
Josine 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Schrijf je in voor de PEPtalk en ontvang het eBook: Met deze 7 fouten word je zeker niet online zichtbaar

* indicates required
%d bloggers liken dit: