fbpx
202007 - 5 gouden tips voor meer zichtbaarheid op LinkedIn 

5 Gouden tips voor meer zichtbaarheid op LinkedIn 

0

Online zichtbaarheid = …. als nieuwe hagelwitte schoenen met een rode streep. 

Ze vallen meteen op, mensen zien ze gewoon vanuit hun ooghoek shinen.
Iedereen ziet dat ze nieuw zijn (want wit), iedereen ziet de rode streep (woosh) en iedereen ziet dat je er voorzichtig mee omgaat (want ja, nog wit en dat wil je zo houden!) .

Bij online zichtbaarheid gaat dit ook zo. Mensen zien je vanuit een ooghoek voorbij komen en kiezen daarna om je beter te bekijken of niet.
Feit is, je werd gezien vanuit die ooghoek en dat is prima

Want, 
je wil opvallen tussen je eigen vakgenoten 🌟, 
je wil iets extra’s toevoegen, (woosh)
en je wil je goede reputatie hoog houden. 

Dat heeft ook alles met een Sexy* LinkedIn profiel te maken, een profiel waarmee je wil shinen, je expertise tonen zodat je meer kansen genereert voor jezelf. Dat shinen, die positiviteit en energie uitstralen, geeft je een voorsprong op alle standaarden die je in je vakgebied ziet op LinkedIn. 

Online zichtbaarheid is als nieuwe witte schoenen met een rode streep… mensen zien het gewoon. 
Zakelijk gezien je zichtbaarheid vergroten, is de manier om je jezelf kenbaar te maken en nieuwe mensen te leren kennen. 
Het is mijn bevinding dat alle sociale platforms zijn er uiteindelijk om mensen met elkaar te koppelen, te verbinden zelfs.
LinkedIn is op zakelijk gebied een heel goed voorbeeld hiervan. Het is mijn persoonlijke ervaring dat je echt een heel goed zakelijk en ook persoonlijk netwerk kunt opbouwen via LinkedIn. Een netwerk waarbij je zelf het initiatief neemt om te linken en een netwerk waarbij je jezelf kunt profileren zodat andere mensen jou kunnen vinden.  
 
En daar gaan de tips van vandaag over: 5 gouden tips voor meer zichtbaarheid op LinkedIn 


Tip 1: gebruik zoekwoorden

 
Er zijn bepaalde onderdelen van je LinkedIn profiel waar het een must is om je zoekwoorden te plaatsen. 
Dat zijn: 
  1. je kopregel (headline)
  2. je functietitel
  3. je samenvatting
 
Extra tip: Hoe weet je wat jouw zoekwoorden zijn?  
Denk er eens aan hoe een persoon jou kan vinden, als ze je naam niet weten. Waar zou iemand dan op zoeken? Met welk woord zou iemand jou kunnen vinden? Dat zijn de woorden die je gebruikt. 
 

Tip 2: benoem jouw voordelen 

 
Wat je absoluut ook wil, is dat naast je zoekwoorden, ook jouw voordelen duidelijk naar voren komen in je headline. Benoem de benefits die mensen krijgen, wanneer ze met jou gaan werken. Wat doet dit voor hun. Je hele profiel is er eigenlijk ten dienste van je lezer, je doelgroep. 
Vertel mensen waarom ze op jouw profiel zouden willen doorklikken. Geef ze iets meer informatie over jezelf, waar kom je vandaan, waarom doe je wat je doet. Want dat is absoluut waar mensen interesse in hebben. 
 

Tip 3: wees actief in het plaatsen van content

 
Het is absoluut fantastisch om berichten te plaatsen op LinkedIn. 
Zo hou je jouw netwerk op de hoogte van jouw vakgebied, van hetgeen jij denkt of wat je aan het doen bent. Je herinnert mensen eraan dat je er bent en op het moment dat mensen iemand met jouw vakgebied nodig hebben, dan denken ze ook aan je. 
 
Extra tip: Deel, vind interessant en geef commentaar
Ik heb nog een extra tip voor je: je hoeft niet perse zelf al je artikelen en updates te schrijven. Je kunt je zichtbaarheid ook  vergroten door berichten op je tijdlijn te lezen en als je ze interessant vindt, klik op het duimpje, deel je ze of geef er commentaar op. Zo ben je ook zichtbaar in je netwerk. 
 

Tip 4: bekijk wie jouw profiel bekeken heeft

 
Of wie jouw post interessant vond. 
In je niet betaalde LinkedIn profiel kun je tussen de 1 en 3 personen zien die jouw profiel bekeken hebben. 
Je kunt daarbij ook andere mensen hun profiel bekijken. Zij kunnen zien dat jij hun profiel bekeken hebt. Maak gebruik van elkaars nieuwsgierigheid en vergroot op die manier je netwerk.
 

Tip 5: geef aanbevelingen

 
Stop met het vragen naar aanbevelingen. Geeft eerst. Je kunt andere mensen helpen door ze aanbevelingen te geven. Begin daar en de rest komt vanzelf terug naar jou. 
 

Welke tip ga jij als eerste inzetten om zichtbaarder te worden op LinkedIn?

Ik lees het graag terug in het commentaarvak hieronder. 

 

Op jouw online kracht!
Josine 
Sexy* staat in dit geval voor: Jouw STRALENDE EXPERTISE XL’lt je business voor YOU. 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel