11 dingen die je PER DIRECT van je LinkedIn profiel wil afhalen

11 zaken die je PER DIRECT van je LinkedIn profiel wil afhalen

25 april, 2017 , In: LinkedIn, Online communicatie, Online Groei , With: 2 Comments
0
Jouw LinkedIn profiel maakt je of breekt je als professional.
Je trekt er business mee aan of helemaal niet.
Mensen die je nog niet kent, willen met je linken en je kunt dit zien als kans of… je blijft altijd klein en moet uiteindelijk toegeven dat je een hobby uitoefent in plaats van dat je een eigen bedrijf hebt.
Dus… waar kies je voor?
Wanneer je ervoor kiest om als professional op LinkedIn door het leven te gaan, lees dan alsjeblieft verder en laat mij je je aangeven wat je PER DIRECT wil veranderen.
 1. De derde persoon die over jou spreekt op jouw EIGEN LinkedIn profiel die mag je ontslaan. Per direct. Dit is jouw eigen reclamezuil, jouw eigen merkbeleving die jij vertelt over jezelf. Het is echt raar als je hier doet alsof iemand anders iets over jou schrijft.
 2. Haal alsjeblieft het STOF van je gehele LinkedIn profielering af! LinkedIn is DE plek om je als professional neer te zetten en wanneer jij niets doet, komt er overal STOF op. En ik bedoel hier echt niet mee dat je opeens een blogger moet worden, er zijn andere manieren om actief op LinkedIn te zijn.
 3. Haal die profielfoto waarbij je bovenop de Mont Ventoux staat, er af. Ook die foto met je camera voor je gezicht – weg ermee. En al helemaal die groepsfoto van het team waarmee je werkt en zo trots op bent. Dit is niet de plek voor dit soort foto’s. Dit is de plek voor jouw foto als professional, waarop je goed te zien bent, met een glimlach en met de juiste uitstraling – gemaakt door een professional.
 4. Haal in je headline weg dat jij die troste eigenaar of directeur bent van je eigen bedrijf. Denk er eens over na of jij gevonden wil worden door mensen die op LinkedIn zoeken naar eigenaren of owners van bedrijven. Heb je daar baat bij? Dan laten staan! Wil je liever dat mensen je vinden door je beroepscategorie of door de manier waarop je mensen helpt, dan nu per direct aanpassen.
 5. Heb je jouw vakantiebaantjes, je stageplekken en je opleidingen die er niet toe doen, nog steeds op jouw profiel staan. Waarom?
  Wat is de toegevoegde waarde van een opleiding in Word en Excel, terwijl je een Mindfulnesscoach bent?
 6. Ja, erg leuk om te lezen wat je vroeger allemaal gedaan hebt… en als het niets toevoegt aan je huidige bedrijf, lekker deleten.
  Je ervaringen, je netwerkgroepen en opleidingen dienen je huidige bedrijf te versterken. Die leuke dingen van het verleden vertel je maar tijdens een 1 op 1 gesprek.
 7. Laat je gmail, hotmail en/ of ziggo adres niet je enige contactadres zijn. Je LinkedIn  profiel staat in verbinding met het grote Google en met jouw e-mailprogramma (of je dit nu wil of niet). Je nieuw te maken connecties worden onder andere gevonden in je e-mailprogramma.Met je prive e-mailadres doe je prive dingen. Is LinkedIn prive voor jou? Ik dacht het niet, dus lekker jouw zakelijke e-mailadres uploaden.
 8. Haal die nummers achter je LinkedIn profielnaam weg. Het geeft aan dat je een rookie  bent op LinkedIn.
  Ervaren LinkedIn gebruikers weten dat linken met nieuwelingen langer duurt en daarom doen ze dit vaak niet.  Maak je eigen Linkedin naam nu! Tijdsduur: 1 minuut!
 9. Stop met verstoppertje spelen. Kijk jij op het profiel van andere mensen zonder dat zij kunnen zien wie jij bent? Vraag je zelf eens af waarom je dit doet? Je wilt een netwerk aanleggen, dat betekent dat je ook in contact wil komen met mensen die je nog niet kent. Dus zet je profiel lekker op zichtbaar en laat zien dat jij interesse hebt in anderen.
 10. Vervang het dorp of die onbekende stad waar je zit, voor een stad die door LinkedIn wordt aangegeven. Ik kan wel zeggen dat ik met mijn bedrijf in Eijsden of Gronsveld zit en daar wordt heel misschien lokaal op gezocht. Echter ik zal meer profijt hebben als ik de stad van mijn bedrijf binnen LinkedIn op ‘Maastricht en omgeving’ zet. De kans dat mensen mij vinden is vele malen groter.
 11. Dit is geen plek om verlegen te zijn. Krijg je wel eens LinkedIn verzoeken van mensen die jij nog niet kent? Druk jij dan meteen op ‘decline’?Doe het eens anders! Bekijk eerst eens het Linkedin Profiel van deze persoon, bekijk zijn of haar website en eventueel ook het Facebookprofiel. En kijk dan wat de eventueel WIN-WIN situatie kan zijn wanneer je wel een connectie aangaat met deze persoon.

Ben jij eraan toe om bovenstaande zaken PER DIRECT van jouw LinkedIn Profiel te halen en jezelf als professional neer te zetten.
Dan is onze Implementatietraining ook echt iets voor jou!

“Met jouw Big Why je LinkedIn profiel pas echt SEXY* Maken”Banner Facebook
We leren je hoe het moet en zorgen dat je het ter plekke doet!

*Sprankelende Expertise X-l’t je business voor You 😉

 

Lees hier hoe Gabriela van Gemert en ik jou kunnen helpen aan jouw perfecte LinkedIn profiel, een profiel dat jou neerzet als professional en business genereert.

Deze implementatietraining combineert het nadenken over jouw passie, jouw “waarom” (je Big Why) met het implementeren ervan in een LinkedIn profiel. Je leert op die dag niet alleen hoe het moet; we zorgen ervoor dat je het ter plekke doet.

Interesse? Lees dan hier verder.

Op jouw Online Kracht!

Josine

 

Leave a Comment

 1. Beste Josine, via Facebook las ik bovenstaande tips. Tip 8 begrijp ik niet. Welke cijfers zijn dat en hoe pas je die aan? Ook: wat is een rookie en waarom duurt linken met nieuwelingen langer?

  Toch even benieuwd 😉

  Groet, Wilma

  • Fijn dat ik je nieuwsgierigheid gewekt heb, Wilma!
   Waarom het lang duurt om met een Rookie (in dit geval: iemand die niet veel met LinkedIn doet en meestal minder dan 500 connecties heeft) te connecten?
   Simpelweg omdat ze niet met LinkedIn bezig zijn, geen prioriteit eraan geven en hun LinkedIn mails daarom vaak links laten liggen.

   De cijfers achter je naam wegkrijgen?
   Die uitleg stuur ik je via een aparte mail.

   Groet! Josine

PEPtalk

Schrijf je in voor de PEPtalk en ontvang het eBook: Met deze 7 fouten word je zeker niet online zichtbaar

* indicates required