fbpx
201907 - 11 tips je linkedin netwerk groeien

11 tips om pro-actief je LinkedIn netwerk te laten groeien

30 juli, 2019 , In: LinkedIn, Online communicatie, Online Groei , With: No Comments
0
Waarom is een groot netwerk belangrijk? 

Een groot netwerk is goed voor je.
Wij mensen zijn gewoon sociale wezens en wij worden gelukkiger door contact met andere mensen.

Een groot netwerk zorgt voor diversiteit.
Het zorgt voor meer nieuwe mogelijkheden; denk aan het krijgen van leads dus nieuwe potentiële klanten. Denk aan carrièrekansen. Met een goede kruiwagen is je kans op een gesprek groter dan zonder kruiwagen.

En een groot netwerk zorgt er tevens voor dat je makkelijker dingen geregeld krijgt.
Door de diversiteit ken je altijd wel iemand die je website kan maken, die foto’s voor je kan maken, die LinkedIn aan je uitlegt… noem maar op. Dat waar jij hulp bij nodig hebt.

Daarom is het aantal connecties dat je hebt op LinkedIn belangrijk.
Des te meer verbindingen je in de eerste graad hebt, des te meer verbindingen je in de tweede en derde graad hebt, waardoor je letterlijk één verbinding verwijderd bent van miljoenen mensen.

LinkedIn is een enorme zoekmachine waarin je alleen te zien zult zijn in de eerste-, tweede- en derde-graads zoekopdrachten. Met andere woorden, als je niet verbonden bent met individuen op deze niveaus, kom je niet in hun zoekresultaten terecht. En alleen die drie niveaus worden weergegeven in je zoekopdrachten.

Dus wil je op LinkedIn gevonden worden, bouw dan strategisch je aantal eerstegraads verbindingen op.

10 tips om pro-actief je LinkedIn netwerk te laten groeien 

Pro-actief?
Dat wil zeggen dat je zelf de regie neemt. Je gaat zelf in actie komen op LinkedIn, dan bepaal je zelf ook het succes wat je hier en in je business gaat hebben.

 

1. Maak je LinkedIn profiel zo compleet mogelijk 

Buiten dat je dit doet om jezelf zo duidelijk mogelijk neer te zetten, doe je dit ook om je vindbaarheid te verhogen. Wanneer jouw profiel de status heeft van “ZEER DESKUNDIG” wordt je in de zoekresultaten eerder getoond dan andere mensen. 

Is je LinkedIn profiel nog niet zo gevuld, of heb je er al lang niet meer naar gekeken? 
Geef je dan nu op voor de Gratis 7-daagse LinkedIn challenge. In 7 stappen pas je je LinkedIn profiel aan tot een Zeer Deskundig profiel. Klik hier om je aan te melden. (je start meteen).

2. Zorg voor 500+ connecties

Buiten dat je een groot netwerk nodig hebt, is LinkedIn gevoelig voor 501 connecties. Dan zie je in eerste instantie niet meer hoeveel connecties iemand precies heeft. Het zijn er dan gewoon meer dan 500. Ook het aantal connecties helpt om hoger terecht te komen in de zoekresultaten. 

3. Plaats elke dag een update op je tijdlijn

Sinds juli 2015 plaats ik elke dag een bericht op mijn tijdlijn. Sinds november 2015 krijg ik wekelijk 3-5 connectie verzoeken per week. 

4. Connect met de mensen die jouw bericht ‘interessant’ vinden

Er zijn wel eens berichten die je plaatst die ontzettend veel ‘likes’ en reacties oproepen. De likes die je krijgt, zijn dan ook van mensen die een 2de graads connectie van je zijn. Bedank ze voor hun like en vraag of ze met je willen linken. 

5. Like berichten van mensen die een 2de graads connectie zijn

Wanneer een 1e graads connectie een bericht leuk vindt, komt dat ook op jouw tijdlijn langs. Voor jou een kans om te kijken wie die 2e graads connectie is, of deze persoon interessant is en om deze vervolgens uit te nodigen als jouw 1e graads connectie. 

6. Zoek mensen pro-actief op

Stel, je weet precies wie je zoekt. Je weet precies welke persoon je binnen een organisatie wil hebben om zaken mee te doen. Zoek dit beroep dan eens op in het zoekvenster van LinkedIn. Filter het naar locatie en 2e graads connectie en – indien interessant – nodig deze mensen uit om een eerste graads connectie van jou te worden. 

7. Stel een zoekmelding in

Bij het pro-actief zoeken naar mensen, zie je in de rechterkolom een mogelijkheid staan om een zoekmelding aan te maken. Je kunt er maximaal 3 aanmaken. Wekelijks krijg je een mail van LinkedIn met een lijst mensen. Vaak tweegraads connecties waarmee jij kunt linken. 

8. Zoek het eens in groepen 

Het fenomeen groepen op LinkedIn begint weer wat aan te trekken. Zoek naar een actieve groep en bekijk de profielen van mensen die regelmatig content delen die jij interessant vindt. Like deze berichten en vraag om te linken. 

9. Bekijk wie je profiel bekeken heeft

Ook in de gratis versie kun je zien wie jouw profiel bekeken heeft. En al is het er maar één, wanneer deze persoon interessant voor jou is, stuur dan die uitnodiging om te linken. 

10. Bekijk in ‘Mijn netwerk’ wie je kent, die nog niet gelinkt is

In het menu van LinkedIn staat “Mijn netwerk”. Daarin worden allerlei mensen aan je voorgesteld. Scroll er eens doorheen en bekijk wie je wel kent en nog niet gelinkt is.

11. Ben je op een netwerk event, een verjaardag of bij een goed doel geweest?  

Heb je daar mensen ontmoet, gesproken, horen spreken? Link dan even met ze. 

 

Is dit alles? 

Nee! 

Want natuurlijk nodig je persoonlijk uit! 
Natuurlijk stuur je al deze mensen een persoonlijk bericht. Want het gaat altijd om het leggen van langdurige verbindingen en ook hier geldt dat de eerste indruk een goede dient te zijn. 

En natuurlijk doe je aan follow-up! 
Natuurlijk ga je na de persoonlijke uitnodiging door met het gesprek. Maak je een compliment over hun website, het bedrijf waar ze werken, hun profiel, hun foto, anything. En indien mogelijk, stel een open vraag ZONDER dat je aan sales doet! 

En natuurlijk deel je waardevolle content! 
Natuurlijk kan dit content zijn die jezelf gemaakt hebt. En natuurlijk kan dit ook content zijn die iemand anders gemaakt heeft. Het gaat erom dat je iets stuurt waar de persoon waar je het naar stuurt, ook interesse in heeft.

En natuurlijk doe je je best om de conversatie offline te continueren
Want offline kom je pas echt tot een goede connectie. 

Welke tip(s) ga jij direct mee aan de slag?
Laat het me weten in het opmerkingenveld hieronder. Dank je wel!

Op jouw Online Kracht!

Josine 

===

Heb jij zin om je meer te verdiepen in LinkedIn? 
Kom dan naar de LinkedIn introductieworkshop: De Kracht van LinkedIn, voor jou!

 

 

Leave a Comment

There are no comments yet. Be the first to comment.

PEPtalk

Gratis eBook: 11 zaken die je per direct moet aanpassen voor een Sexy* LinkedIn profiel

Meest recente berichten